Thursday, November 17, 2016

MY FAVOURITE SCRUB EVER : ST IVES



Assalamualaikum ,

So harini nak bajet jadi beauty blogger jap tapi bukan ye !! Bukan hehehehe . I am interested nak share dengan uolls , MY FAVOURITE SCRUB . I MUST SAY MY FOREVER FAVOURITE SCRUB ! KIHKIH
*Dah nak dekat habis dh hmm :'( 

MY FOREVER FAVOURITE SCRUB is  from St Ives . The best scrub so far yang aku pakai . This one memang okay sangat . Bau pun wangi . Aku selalu beli ST IVES FRESH SKIN APRICOT CLEANSER . Dah nama pun apricot mestilah baunyer pun apricot kan hehe . Bau dia best wangi angaat angat tauu . Rasa macam nak bau je selalu . hehe over je ni .


APA KEGUNAAN SCRUB ? 



Skrub ni untuk buang segala kita punya sel sel mati pastu blackhead / whitehead . Most of us think yang scrub ni tak penting pun tapi for me , its one of the must kalau nak kulit cantik je flawless je so , pakailah scrub hehe .
Usually pakai scrub lepas cuci muka and sekurangnya 2 /3 times a week ye . Lepas uolls dah cuci muka tu , pakai la pula scrub and then tonyoh2 cikit muka hehe jangan lama sangat pastu bilas dengan air. PASTU DAH SIAP ! YEAY PASTU KULIT UOLLS RASA LICIN JE HEHE ! Jangan hari2 gi tonyoh muka dengan scrub pulak tau .

KENAPA PATUT PILIH ST IVES ?

 Sebab skrub ni wangi ommo ommo ! hehehe . Pastu tekstur dia creamy and lembut halus je tau tak kasar which is suitable for our skin . Tak sakit kalau tonyoh2 . ITS 100% NATURAL and PARABEN FREE !

KAT MANA NAK BELI ?

I selalu beli dekat watson/guardian hehe so boleh lah pergi usha usha kat sana eh . Harga dia about 20 gitu lah tak ingat hehehe . Tapi mmg berbaloi sebab tahan lama , packaging dia besar so it affordable and worth to buy :) hehe

HAPPY SCRUBBING YE UOOLSSSS :)