Monday, July 24, 2017

TRAVEL PART 1 : ARMENIAN STREET AT PENANG !

Assalamualaikum semua .

Fyi, I am proudly a penangtite hehehe ;') 

Cuti semester asasi lepas sementara nak tunggu masuk degree bulan 1, 2017, my uni friend aka one of my roommates dekat UIA PJ datang Penang yeayyyyy ! teruk ah baru nak update blog hahahahaha kbye . Hihi so, I became her tour guide even though I am not really a good tour guide ceh haha I tak hafal k semua jalan dekat Penang tuuuuuu hahahaha I'm just familiar with the place that I used to go je hihi. 

But, redah jelah dengan kawan I tuuuuu #sisredahje google kan ade hehehe. 

My friend stay at Penang for about 3 days 2 night . jeeeeeeeeeeee !!! Kejap sangat dia datang tak sempat nak explore all the things kat Penang hihi. Tak sempat I nak tunjuk Penang negeriku yang tercinta ni hihi but kebanyakkannya banyak jugaklah yang I bawak dia pergi . We explore together okay . I pun nak acah2 tourist jugak hiks . 

Part 1 : JALAN JALAN DEKAT ARMENIAN STREET 

Tempat wajib kalau dtg Penang mestilah kena explore the street art dekat Penang which is located at Armenian street or lebuh Armenian . Armenian street ni lebih kurang macam laman seni tu tapi yang bezanya Armenian street ni dia tak duduk selari or satu tempat or selongGok . You have to walk and walk until you find the street art kihkih struggle tu penting hihi tapi senang je nak cari tempat2 dia . Don't worry you can find the map dekat mana2 stesen bas, kedai basikal or google or just used your waze maybe you can find it haha !

YOU CAN WHETHER JUST WALKING OR CYCLING BY USING A BICYCLE OR TRICYCLE OR BECA HIKS

Kalau I , jalan je hihi sebab best tau kita boleh explore the street hehe pastu acah2 tourist hekhek. Best sangat seryes kalau sape yang suka berp-photography, YOU SHOULD COME TO PENANG !!

Banyak tau lukisan2 dekat street art Penang ni ! Free je nak tangkap gambar dekat street art ni,takpayah bayar pun . Cuma memerlukan kita punya tenaga untuk berjalan jalan hehe ! Its gonna be fun , trust me ;')

Here, I am going to share with you some of our picture at the Armenian street  !





                            



*gambar berdua since ada mat salleh hensem offer diri nak tolong tangkapkan ;')


A MUST ! SNOW ICE BALL OR WHATEVER ITS CALL SNOW MAN PUN BOLEH HAHA 
You can find it dekat one of the lorong hikhik ala jalan2 mesti jumpa hehe 

Thank you for your reading ;) 
Assalamualaikum 

I'l update another part of what we did in Penang very soon okay hehe bye