Friday, August 14, 2015

My first time joining a society

Assalamuaaikum ,

Okay , actually dah lama tapi tak lama sangat aku join society ini . Kira baru juga lah . Hehe . So first first masuk centre of foundation studies , IIUM petaling jaya , haaa engkau , sebut nama panjang terus . Haha soryy bukan nak promot . Takde niat :)) abaikan .


Ok like usual la kalau korang first masuk uni college or school or anything , mesti akan ada orang promote promote nak masuk club and society macam macam . 


Bezanya dekat sini and dekat sekolah yang aku suka ialah dekat sini , we can ever join as much club and society that we want . Just daftar jeh and korang automatically be the member . So , first society yang aku join dekat sini and yang boleh dikatakan aktif jugak , Global Community Club . Actually , tertarik terus mmg jatuh cinta pandang pertama bila sister tu terangkan tentang this society which is society yang selalu buat kerja masyarakat macam melawat perkampungan orang asli , beraya dengan orang asli , berbuka puasa dengan orang asli and macam macam program lagi yang best macam talk , from gaza with love .


So dengan semerta mertanya aku , fil and shamirah dftarkan diri nak masuk club ni hihi . Actually , we are excited sebenarnya tringin nak pergi perkmpungan orang asli mcam dekat sungai lalang , pulau ketam and apa lagi entah tak ingat , heeee .


First Program yg aku join dalam club ni ialah program berbuka puasa dengen orang asli sungai lalang . Actually macam ini , diaorg viralkan who wants to be commitee for this program , just 8 member kot diaorg nak , so i cepat cepat bagi nama hihi. Nampak x excited dia tuuu . Terasa macam 

over pun ada . So , kitaorg pun buat first meeting ,, second 
meeting , blablabla bla to make sure that the program goes well . Yeay , so tibala hari yang ditunggu tunggu hiks nak pergi sungai lalang yo .

Kiteorg bertolak after subuh ye dgn bas uia . It took emm i think about sejam kot nak smpai sungai lalang dekat semnyih selangor . So , first first tu excited nau tgk perkampungan org asli . Aku rasa tempat dia cantiklaa . Ada tasik . Nyaman jeh rasa .



Cantik kannnnn wuuu


                       
Ok dah pastu kiteorg start our program so kiteorg ditugaskan untuk uruskan program untuk budak budak . Dia macam pra kid programme la . Kitaorg buat games macam penguin dncing hihi comel je kann . Pastu musical chair . Actually anak anak org asli ni first first malu malu dengan kitaorg haha . Eh jap so sebelum kitaorg buat programme tu kitaorg kena jemput anak orang asli tu untuk join our program hihi . Guess what boleh dikatakan setiap rumah diaorg ada satu dua ekor anjing yang tak diikat haha . Dahla aku elergic takut sgt dengan this kind of animal . Takut dia gigit or kejar ke ohhhh i cant imagine . Aku hanya mampu relaxkan diri jehla haha sabo sabo sabo 

       Ok nih antara budak budak yang rapat dengan aku n fil . Rapat sngat smpai kehulukehilir dengan kiteorg , tarik tgn kesanana sini 

                                  



Okayyy , dah habis program tuh actuallly banyak lagi such as robotik , painting , pandora bracelet and banyak lagi . Wuu festime i join program society besttt gilerrr haha

                                          
                               


With the boys sporting habes bebudak nih hehe 

                                


More ;))


                   
                                 

                                 



Enjoy the nature of this place . Lightning pun lawa . I loike hiks 

Ok dah habis tu malam n ya kiteorg berbuka puasa dengan members of society and penduduk penduduk org asli . Yeayy ok dah habis pastu kiteorg balik after tarawikh . 

Kbye , sorry this entry quite long heeeee . Assalamualaikum